Verhoog je slagingskans in BJJ met Back Attacks

In Brazilian Jiu-Jitsu is de rugaanval een van de meest effectieve manieren om je tegenstander te controleren en te verslaan. Met deze techniek kun je je tegenstander in een houdgreep krijgen en hem dwingen om op te geven.

Om een back attack te krijgen, moet je je tegenstander op zijn buik leggen. Vervolgens plaats je één been over zijn heupen en breng je het andere been over zijn lichaam om jezelf in een ideale positie te plaatsen om een houdgreep te krijgen. Als je deze positie hebt bereikt, kun je je tegenstander vasthouden en proberen om hem of haar te dwingen op te geven.

Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om een back attack te krijgen en vast te houden, waaronder de “seatbelt grip” en “body triangle”. Met de “seatbelt grip” omarm je je tegenstander van achteren en grijp je zijn schouder met één arm en zijn heup met de andere arm. Met de “body triangle” wikkelen je benen zich om je tegenstander om hem of haar in een nog sterkere houdgreep te houden.

Het beheersen van back attacks is van cruciaal belang in BJJ omdat het je in staat stelt om je tegenstander te controleren en te domineren tijdens een gevecht. Het vergt oefening en toewijding om deze techniek onder de knie te krijgen, maar het kan een enorm voordeel bieden in de strijd. Door te leren hoe je back attacks kunt uitvoeren en verdedigen, vergroot je je slagingskans in BJJ.

Meer informatie over back attacks

Bekijk de technieken van back attacks