Beheers elke situatie met deze onmisbare BJJ guards

Guards zijn posities waarin je je tegenstander controleert vanaf de onderkant van het gevecht. Het is een belangrijk onderdeel van BJJ en een vaardigheid die elke beoefenaar moet beheersen. Hieronder vind je enkele van de meest voorkomende guards die je kunt gebruiken in BJJ.

Closed guard
De Closed guard is een van de meest gebruikte guards in BJJ. Het gaat om het vastgrijpen van je tegenstander met je benen gesloten rond zijn middel, waardoor je veel controle hebt over zijn bewegingen.

Open guard
De Open guard is een andere veelgebruikte guard in BJJ. Het gaat om het gebruiken van je benen om de afstand tussen jou en je tegenstander te beheersen, waardoor je verschillende aanvalsmogelijkheden hebt.

Half guard
De Half guard is een positie waarbij je één van je benen tussen die van je tegenstander plaatst en deze vastklemt. Het biedt je enige bescherming tegen onderliggende aanvallen en kan worden gebruikt om aanvallen van bovenaf te initiëren.

Spider guard
De Spider guard is een techniek waarbij je je benen gebruikt om de armen van je tegenstander te controleren en te manipuleren, waardoor je hem kunt verhinderen om zijn evenwicht te behouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het beheersen van guards niet alleen gaat om het leren van technieken, maar ook om het begrijpen van de juiste positionering en timing. Blijf oefenen en verfijnen van je vaardigheden, zodat je elke situatie kunt beheersen met de juiste guard.

Als je meer wilt leren over BJJ en hoe je je vaardigheden kunt verbeteren, bezoek dan BJJ.nl voor handige tips en trucs van ervaren beoefenaars. Begin vandaag nog met trainen en word een meester in BJJ!

Bekijk de technieken van guards