Beheers de diepgaande technieken van Deep Half Guard

Deep Half Guard is een positie in het Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) die vaak wordt gebruikt om de tegenstander te controleren, om te ontsnappen en om aan te vallen. Het is een techniek waarbij de onderliggende persoon één van zijn benen onder het been van de bovenliggende persoon plaatst en zijn andere been om de enkel of de voet van de bovenliggende persoon wikkelt. Hierdoor kan de onderliggende persoon de bewegingen van de bovenliggende persoon beperken en tegelijkertijd een goede basis bieden voor het uitvoeren van verschillende technieken.

Waarvoor gebruik je Deep Half Guard?

De Deep Half Guard kan worden gebruikt om de tegenstander te controleren, om te ontsnappen en om aan te vallen. Het is een positie die vooral handig is als de tegenstander sterker of groter is dan de onderliggende persoon. Door één van zijn benen onder het been van de bovenliggende persoon te plaatsen en zijn andere been om de enkel of de voet van de bovenliggende persoon te wikkelen, kan de onderliggende persoon de bewegingen van de bovenliggende persoon beperken en tegelijkertijd een goede basis bieden voor het uitvoeren van verschillende technieken. Vanuit de Deep Half Guard kan de onderliggende persoon aanvallen en ontsnappen.

Hoe moet je Deep Half Guard gebruiken?

Hieronder volgen een aantal basisprincipes voor het gebruik van de Deep Half Guard:

  1. Plaats één van je benen onder het been van de bovenliggende persoon en wikkel je andere been om de enkel of de voet van de bovenliggende persoon.
  2. Gebruik je benen en voeten om de bewegingen van de bovenliggende persoon te beperken en om de afstand te creëren die je nodig hebt om aan te vallen of om te ontsnappen.
  3. Houd je heupen dichtbij de heupen van de bovenliggende persoon, om zo controle te behouden.
  4. Gebruik je armen en handen om de tegenstander te controleren en om te voorkomen dat hij of zij zijn of haar positie verbetert. Dit kan bijvoorbeeld door de armen om de nek of de benen van de tegenstander te slaan.
  5. Let goed op de bewegingen van de tegenstander en probeer te anticiperen op zijn of haar acties. Als de tegenstander bijvoorbeeld zijn arm uitsteekt, kan de onderliggende persoon deze arm vastpakken en een submission proberen uit te voeren.
  6. Beweeg constant en zoek naar openingen om aan te vallen of om te ontsnappen. Dit kan bijvoorbeeld door de tegenstander uit balans te brengen met een sweep of door een submission uit te voeren als de tegenstander een opening biedt.

Belangrijk om te onthouden bij het gebruik van Deep Half Guard is dat het belangrijk is om geduldig te blijven en te wachten op de juiste kans om aan te vallen of om te ontsnappen. Het is ook belangrijk om te experimenteren en te vinden welke technieken het beste bij jouw stijl passen. De Deep Half Guard is een veelzijdse techniek die kan worden gebruikt om de tegenstander te controleren en om aan te vallen, en het is belangrijk om de techniek te blijven trainen om je vaardigheden te verbeteren.

Er zijn verschillende technieken en strategieën die je kunt gebruiken vanuit de Deep Half Guard, zoals sweeps, submissions en ontsnappingen. Bijvoorbeeld, een veelgebruikte techniek vanuit de Deep Half Guard is de “Old School Sweep”. Hierbij rolt de onderliggende persoon naar de andere kant en gebruikt hij zijn benen om de bovenliggende persoon om te kantelen en op zijn rug te krijgen. Vanaf hier kan de onderliggende persoon doorgaan met aanvallen of ontsnappen.

Een andere veelgebruikte techniek vanuit de Deep Half Guard is de “Kimura” submission. Hierbij pakt de onderliggende persoon de arm van de bovenliggende persoon en wikkelt hij zijn eigen arm om de arm van de tegenstander. Vervolgens kan de onderliggende persoon de arm van de tegenstander draaien en zo een submission uitvoeren.

In conclusie is de Deep Half Guard een belangrijke positie in het BJJ en wordt deze vaak gebruikt om de tegenstander te controleren, om te ontsnappen en om aan te vallen. Door één van zijn benen onder het been van de bovenliggende persoon te plaatsen en zijn andere been om de enkel of de voet van de bovenliggende persoon te wikkelen, kan de onderliggende persoon de bewegingen van de bovenliggende persoon beperken en tegelijkertijd een goede basis bieden voor het uitvoeren van verschillende technieken. Door constant te blijven bewegen en te zoeken naar openingen, kan de onderliggende persoon vanuit de Deep Half Guard aanvallen of ontsnappen. Het is belangrijk om te experimenteren en te vinden welke technieken het beste bij jouw stijl passen en om geduldig te blijven en te wachten op de juiste kans om aan te vallen of om te ontsnappen.

Meer informatie over Deep half guard

Bekijk de technieken van Deep half guard