De ultieme gids voor het submitten van je tegenstanders in BJJ

Submissions zijn de manier waarop je je tegenstander kunt laten opgeven tijdens een BJJ-wedstrijd. Het is een essentieel onderdeel van de sport en een vaardigheid die elke beoefenaar moet beheersen. Hieronder vind je enkele van de beste submissions in BJJ die je kunt gebruiken om je tegenstander te overmeesteren.

Rear naked choke
De Rear naked choke is een van de meest effectieve submissions in BJJ. Door je arm om de nek van je tegenstander te plaatsen en druk uit te oefenen, kun je hem laten opgeven.

Triangle choke
De Triangle choke is een andere veelgebruikte submission in BJJ. Het gaat om het vastgrijpen van de nek van je tegenstander met je benen en het uitoefenen van druk op de halsslagaders, waardoor hij gedwongen wordt om op te geven.

Armbar
De Armbar is een techniek waarbij je de arm van je tegenstander vastgrijpt en deze naar achteren draait, waardoor druk op zijn elleboog wordt uitgeoefend en hij gedwongen wordt om op te geven.

Kimura
De Kimura is een andere effectieve aanval die gericht is op het uitrekken van de arm van je tegenstander. Door de arm van je tegenstander vast te grijpen en deze naar achteren te draaien, kun je druk uitoefenen op zijn schouder en hem dwingen om op te geven.

Het is belangrijk om te onthouden dat het beheersen van submissions niet alleen gaat om het leren van technieken, maar ook om het begrijpen van de juiste positionering en timing. Blijf oefenen en verfijnen van je vaardigheden, zodat je je tegenstanders effectief kunt overmeesteren en laten opgeven tijdens een BJJ-wedstrijd.

Als je meer wilt leren over BJJ en hoe je je vaardigheden kunt verbeteren, bezoek dan BJJ.nl voor handige tips en trucs van ervaren beoefenaars. Begin vandaag nog met trainen en word een meester in BJJ!

Meer informatie over submissions

Bekijk de technieken van submissions