Beheers de mount positie met deze onmisbare mount attacks

De mount is een van de meest dominante posities in BJJ. Het is de positie waarin je bovenop je tegenstander zit met je knieën op de grond en je voeten op zijn buik. Het is een positie waarin je veel controle hebt over je tegenstander en het is daarom een belangrijk onderdeel van BJJ om te beheersen. Hieronder vind je enkele effectieve mount attacks die je kunt gebruiken om je tegenstander te overmeesteren.

Armbar
De armbar is een van de meest gebruikte aanvallen vanuit de mount positie. Door de arm van je tegenstander vast te pakken en over je heen te draaien, kun je zijn arm uitrekken en een armbar uitvoeren.

Americana
De Americana is een andere veelgebruikte aanval vanuit de mount positie. Door de arm van je tegenstander vast te pakken en naar zijn hoofd te trekken, kun je druk uitoefenen op zijn schouder en hem dwingen om op te geven.

Kimura
De Kimura is een techniek waarbij je de arm van je tegenstander vastgrijpt en deze naar achteren draait. Het kan een zeer effectieve aanval zijn vanuit de mount positie en kan leiden tot een overgave van je tegenstander.

Ezekiel choke
De Ezekiel choke is een aanval waarbij je je eigen arm onder de nek van je tegenstander plaatst en druk uitoefent op zijn luchtpijp. Het kan een effectieve aanval zijn vanuit de mount positie en kan je tegenstander dwingen om op te geven.

Het is belangrijk om te onthouden dat het beheersen van mount attacks niet alleen gaat om het leren van technieken, maar ook om het begrijpen van de juiste positionering en timing. Blijf oefenen en verfijnen van je vaardigheden, zodat je je tegenstanders effectief kunt overmeesteren en domineren tijdens een BJJ-wedstrijd.

Als je meer wilt leren over BJJ en hoe je je vaardigheden kunt verbeteren, bezoek dan BJJ.nl voor handige tips en trucs van ervaren beoefenaars. Begin vandaag nog met trainen en word een meester in BJJ!

Meer informatie over mount attacks

Bekijk de technieken van mount attacks