Domineer je tegenstanders met deze onmisbare guard passes

De guard is een van de belangrijkste posities in BJJ. Het is de positie waarin een beoefenaar op zijn rug ligt en probeert zijn tegenstander op afstand te houden met zijn benen en armen. Het passeren van de guard is een cruciale vaardigheid voor elke BJJ-beoefenaar, omdat het je in staat stelt om je tegenstander te overmeesteren en dominantie te behouden tijdens een wedstrijd. Hier zijn enkele essentiële guard passes die je moet kennen.

Knee cut pass
De knee cut pass is een van de meest gebruikte guard passes in BJJ. Het is een techniek waarbij je je knie over de benen van je tegenstander plaatst en ze vervolgens naar één kant duwt om de guard te passeren.

Torreando pass
De Torreando pass is een andere veelgebruikte guard pass die zich richt op het passeren van de guard van de zijkant van je tegenstander. Door je lichaam naar één kant te draaien en je tegenstander met je armen weg te duwen, kun je zijn guard passeren en dominantie behouden.

Leg drag pass
De Leg drag pass is een techniek waarbij je de benen van je tegenstander vastgrijpt en over je heen sleept om zijn guard te passeren. Het vereist een goede timing en coördinatie, maar kan zeer effectief zijn als het goed wordt uitgevoerd.

X-pass
De X-pass is een guard pass die zich richt op het passeren van de guard vanaf de voeten van je tegenstander. Door je tegenstander uit balans te brengen en zijn benen te kruisen, kun je zijn guard passeren en dominantie behouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het beheersen van guard passes een continu proces is en dat het oefenen en verfijnen van technieken de sleutel tot succes is. Blijf oefenen en vertrouwd raken met verschillende guard passes, zodat je je vaardigheden kunt verbeteren en je tegenstanders effectiever kunt overmeesteren.

Als je meer wilt leren over BJJ en hoe je je vaardigheden kunt verbeteren, bezoek dan BJJ.nl voor handige tips en trucs van ervaren beoefenaars. Begin vandaag nog met trainen en word een meester in BJJ!

Meer informatie over guard passes

Bekijk de technieken van guard passes